David Auburn, Script Consultant

Vocal Arrangements & Orchestrations by Stephen Oremus

tick, tick...BOOM! was originally produced off-Broadway in June, 2001 by

Victoria Leacock, Robyn Goodman, Dede Harris, Lorie Cowen Levy & Beth Smith


Svensk översättning av Gunnar Carlström, Walfrid Lindsgård & Johan Ragnarsson

Sverigepremiär!
Spelades hösten 2022

Om föreställningen


Året är 1990 i New York City. Du är bjuden på födelsedagsfest för Jon, som fyller 30 år. Jon är en lovande kompositör, men han kämpar med brödjobb och gratisspelningar för att klara av att betala hyran i väntan på sitt stora genombrott. Susan vill gifta sig och flytta från Manhattan, Michael klättrar på karriärstegen och Jon kämpar med att skriva nästa stora amerikanska musikal. 


Det är en berättelse om tid – hur mycket tid har en människa? Det är en berättelse om val – hur påverkar valen jag gör resten av mitt liv? HIV-epidemin i 90-talets New York gör sig ständigt påmind; vänner och kärlekar kommer och går, och mitt i allt pågår livet.

 

Välkommen som gäst in i det bohemiska kollektivboendet, lägenheten som Jon och Michael delar på södra Manhattan, fast i ett industriområde i Malmö. Låt dig omslutas av festen, umgänget och musiken. Ta för dig av dryck och snacks, sätt dig i en bekväm soffa eller dansa med till musiken – men fingra inte på stereon, för då blir Susan sur. 

Sagt om tick...tick...BOOM!

"Det var något av de häftigaste teaterupplevelser jag har haft.”

“Gick runt i en musikal igår. Skådisarna och publiken var fria i lokalen så man var liksom mitt i sången. Så härlig känsla.”

”Otroligt häftigt koncept, magiskt band, otroliga skådespelare! Boka era biljetter!!”

På scen

Kreativt team